چرا محصولات ارگانیک مصرف کنیم؟
میخواهید تغذیه ای سالم داشته باشید؟ بهتر است استفاده از مواد غذایی ارگانیک را در برنامه خود قرار دهید.
در این چند سال اخیر و با شیوع موجی از انواع بیماریها در بین مردم، بسیاری از متخصصان و کارشناسان علم پزشکی و کشاورزی ادعا کردند استفاده زیاد از مواد هورمونی، کودها، سموم و آفتکشهای شیمیایی برای مبارزه با حشرات، آفتها و بیماریها عامل بروز بسیاری از این بیماریها در مردم است. بنابراین موثرترین راه تغذیه سالم و مقابله با مواد غذایی، میوهها و سبزیجات آلوده با این مواد و سموم، مصرف محصولات اُرگانیک است. البته این به این معنی نیست که مواد غیر ارگانیک کاملا مضر هستند و نباید آنها را مصرف کرد چون به هر حال بدن ما باید با مصرف میوه و سبزیجات فراوان ویتامینهای مورد نیاز خود را تأمین کند. اما بهتر است که برای تغذیه سالمتر، از محصولات اُرگانیک استفاده کنید چون دارای این 5 ویژگی مهم هستند :
مواد غذایی اُرگانیک دارای ویتامینها، آنتیاُکسیدانها و اسیدهای چرب ضروری بیشتری نسبت به مواد غیر اُرگانیک هستند. تحقیقات جدید هم نشان میدهد که ترکیبات نامناسب و مضری مانند فلزات سنگین و باقیماندههای آفتکشها در محصولات ارگانیک به میزان بسیار کمتری وجود دارند.
میزان ویتامین C، کلسیم، منیزیم، آهن و فسفر در این محصولات بیشتر است و همچنین میزان 50 درصد آنتیاکسیدان فِنولیک بیشتری نسبت به محصولات غیر اُرگانیک دارد. چون کودهای حیوانی و آلی به کار رفته در کشاورزی اُرگانیک تولید آنها را افزایش میدهد اما آفتکشهای مصنوعی باعث کاهش تولید آنها میشود.
این محصولات به میزان بسیار کمتری سم دارند، بقایای آفتکشهای آلی در آنها بسیار کم است و مواد افزودنی ندارند.
این محصولات پس از برداشت در مدت زمان کمی به دست مصرف کننده میرسد و تازهتر است. زیرا در آن، از مواد نگهدارنده ی شیمیایی استفاده نمی شود
تولیدکنندگان این محصولات از استادنداردهای خاص و سختگیرانهای پیروی میکنند بنابراین احتمال آلوده شدن این محصولات به مواد شیمیایی و سمی به کمترین میزان میرسد.
گواهینامههای محصولات اُرگانیک درواقع بیمههایی هستند که نشان میدهند در تولید این محصولات از مواد شیمیایی و سمی استفاده نشده است.
محصولات ارگانیک ؟یا ارزانی محصولات صنعتی؟
“محصولات ارگانیک ،مقدار قابل توجهی ویتامین را بدون هزینه قرصهای ویتامین به شما میدهند”
این تیتر در یکی از شماره های واشنگتن پست آمده است.
حتما بسیار شنیده اید که محصولات ارگانیک با محصولات عادی فرق ندارند جز یک لیبل سبز و همین لیبل سبز باعث میشود که محصول را به شما گرانتر بفروشند. اما آیا واقعا اینگونه است؟
برای جواب دادن به این سوال کمی بیشتر تحقیق کردیم تا بفهمیم چرا مواد غذایی ارگانیک گران هستند؟
برای شروع باید بگوییم دلیل بالا بودن قیمت محصولات ارگانیک این نیست که آنها از یک برند لوکس هستند. هر محصول ارگانیک برای دریافت تائیدیه ها و استانداردهای مرتبط باید لیست بلند بالایی از شرایط را رعایت کند. به عنوان مثال در پرورش محصولا گیاهی نباید از آفتکش، سم یا کود شیمیایی و در پرورش گوشت ارگانیک نباید از آنتی بیوتیک و هورمونهای رشد استفاده کنند.
محصولات ارگانیک از برنج ارگانیک تا گوشت قرمز ارگانیک، از نمونه های معمولی موجود در بازار هزینه بیشتری دارند، چرا که احتیاج به زمان و کار بیشتری داشته و در فرآیند صنعتی شدن قرار نگرفته اند.
منظور ما از فرآیند صنعتی شدن این است که محصول صنعتی بعد از فرآوری، محصولیست که موجودیت آن بیشتر وابسته به کارخانه است تا مزرعه!
برای پرورش گوشت گاو ارگانیک و بدون هورمون رشد، دامدار باید زمان بیشتری صرف کند و نوع کودی که کشاورز به محصول ارگانیک میدهد به خاطر کیفیت بالای آن از نمونه های صنعتی اش قیمت بالاتری دارد.
تحقیقات گسترده ای انجام شده است که به ما جواب این سوال را میدهد که آیا محصول ارگانیک ارزش مبلغ اضافه ای را که برای آن می پردازیم دارد یا نه؟
دانشگاه استنفورد در نتیجه تحقیقاتش چنین منتشر کرد:
ما دریافته ایم که در 38% محصولات معمولی تست شده در تحقیق، میتوان آثار وجود سموم و آفتکش ها را مشاهده کرد، اما در مقایسه در محصولات ارگانیک این درصد تنها 7% میباشد.
در ادامه این تحقیقات شواهدی آوردهشده که در تست ادرار کودکانی که از محصولات ارگانیک استفاده میکنند، مقدار سم و آفتکش کمتری مشاهده شده است.
مقدار سم آزمایش شده در ادرار کودکان ارتباط مستقیمی با بیماری ADHD، عملکرد مغز، میزان هوش و توانایی یادگیری کودکان دارد.
در مورد گیاهان ارگانیک صحبت کردیم ، حال ببینیم گوشت ارگانیک برای ما چه سودی دارد
اگر گوشت را از جایی میخرید که در مورد گواهی های سلامت آن مطمئن نیستید یا گوشت را کامل نمیپذید، آنتیبیوتیکها میتوانند از شما در مقابل بیماریهای مشترک بین دام و انسان محافظت کنند.
اما تحقیقات نشان میدهد که استفاده بیرویه از آنتی بیوتیکها در صنعت دامپروری باعث بوجود آمدن مقاومت انسان به 28 گونه مختلف آنتی بیوتیک شده است. و این موضوع برای بدن انسان در مقابله با میکروبها و ویروسهای جدید بسیار خطرناک است.
به علاوه مصرف محصول پروتئینی مثل شیر و گوشت ارگانیک اگر دختر خردسال دارید بسیار اهمیت دارد، چرا که وجود هورمون های رشد در محصولات دامی عادی احتمال بلوغ زودرس را در دختران را تقریبا دوبرابر بیشتر میکند.